Piilometsän palkittiin Jyväskylän Luma-päivillä StarT-ohjelman Parhaat suomalaiset käytänteet 2018-2019 -palkinnolla. Käytänteemme kertoo neljästä projektista, jotka on toteutettu lähiluonnossamme. Piilometsä edustaa tällä työllä Suomen varhaiskasvatusta Portugalin Science on Stage – festivaaleilla syksyllä 2019.
Hyvä käytänne on tehty siten, että sen pystyy kuka tahansa varhaiskasvattaja tai opettaja jäljentämään omassa työssään.
Tästä pääset hyvän käytänteen kuviin ja videoon:
PLAY A ROLE AND LEARN (Jokaisen projektin perässä on video. Vettenhaltijat-video valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.)
PLAY A ROLE AND LEARN (Jokaisen projektin perässä on video. Vettenhaltijat-video valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.)
Lue ALTA lisää hyvän käytänteemme teoriasta.
Piilometsän hyvä käytänne kertoo lasten kanssa tehtävästä projektityöskentelystä, jonka lähtökohtana toimii valitun teeman merkityksellisyys. Lapset osallistuvat projektin jokaiseen vaiheiseen ja työskentely tapahtuu suurelta osin ulkona. Oppimisprosessissa lapsi saa leikkiä hänelle luontaisella tavalla erilaisissa rooleissa ja samalla tutkia, kokeilla ja ratkaista tutkittavaan aiheeseen liittyviä ongelmia.
Alla on kuvattu kuusi projektityöskentelyn vaihetta. Kun päiväkodin tai koulun aikuiset tekevät yhdessä lasten kanssa ensimmäisen projektin alusta loppuun saakka, seuraavat projektit on helppo toteuttaa saman kaavan mukaisesti. Vain aihe muuttuu ja työskentelyn näkökulma eri projektien välillä voi poiketa toisistaan. Projektin eri vaiheista kertoviin dioihin on lisätty kuvia Piilometsän omista projekteista.
|
Leave a Reply